מיומנויות וטכניקות לימוד בתקופת מבחנים - תואר ראשון במשפטים
מיומנויות וטכניקות לימוד בתקופת מבחנים - תואר ראשון במשפטים
1 דקות קריאה
מיומנויות למידה וטכניקות לימוד חשובות להצלחה בלימודי תואר ראשון בפקולטה למשפטים ובתקופת מבחנים בפרט שכן, תכנית הלימודים קפדנית ודורשת רמה גבוהה של הבנה וניתוח של חומרים משפטיים כגון פסקי דין, מאמרים, חוקים יחד עם תכנון זמנים ותוכנית לימוד.
הכנת תוכנית לימודים לתקופת מבחנים: רצוי להתכונן מבעוד מועד לתקופת מבחנים ולהכין מבעוד מועד את חומרי הלימוד. בנוסף, כדי להגיע מוכנים עם תוכנית למידה ברורה ומוגדרת למשך תקופת המבחנים מכיוון שמדובר בפרק זמן קצר יחסית שגדוש בהתכוננות למבחנים, מבחנים ועבודות להגשה.
אופן כתיבת תשובה במבחן: ניתן להבחין בעת קריאת תשובה (בשאלה פתוחה) אם היא נכתבה באופן רציף או לאו. הקפידו להשתמש בעת הכתיבה במילים גבוהות כיאה למשפטנים ועורכי דין לעתיד. השתמשו במושגים רלוונטיים, אזכורי פסקי דין, מאמרים, חוקים והלכות מרכזיות בצורה עניינית וממוקדת. כתיבת תשובה טובה מורכבת מיישום וניתוח חומר הנלמד בעת כתיבת הפתרון.
סוג המבחן: ישנו הבדל בסגנון הלימוד במבחנים עם חומר פתוח לעומת מבחנים בחומר סגור. אופן הלמידה שונה ורצוי להתכונן בצורה מותאמת. לדוגמה, ישנו הבדל בצורת הלמידה בין מבחנים שהכניסה עם סילבוס מותרת/לא מותרת אליהם. כמו גם דרגת הקושי של המבחן, חומרים שניתן להנכניס לבחינה פתוחה (וכמה חומרים רצוי להכין בקלסר?).
הישארו ממוקדים בזמן קריאה ולימוד: הימנע מרובה משימות בזמן הלימודים. זה יכול להוביל להסחות דעת ולהקשות על שמירת המידע. במקום זאת, נסו למצוא מקום שקט ונוח ללמוד בו, ולצמצם את כל הסחות הדעת.
ניהול זמן הלימוד: אל תצברו פערים מבחינת זמן למידה בפועל למבחן ומבחינת בזבוז זמן על איסוף חומר. עשו זאת מיד. שאלו שאלות כמו – מתי אני לומד/ת הכי טוב? בשעות הבוקר/הערב?, האם אני יכול ללמוד בקבוצה? ובנוסף, המלצה ללמוד ולתרגל ממבחנים לדוגמה שהם דומים למבחן הקרוב שלכם.
ניהול זמן בחיים שלי: כדי להפיק את ה-הכי טוב שלך בתקופת המבחנים, וכדי לאזן את הלימודים עם מחויבויות אחרות שיש לסטודנטים בחיים, חשוב לנהל את הזמן האישי בצורה יעילה ורגועה. גם ככה תקופת מבחנים (ועוד בפעם הראשונה) זה דבר מפחיד ומלחיץ לכן שווה ליצור לוח זמנים ולהיצמד אליו. הקדישו זמן ללימודים והימנעו מדחיינות.
התיישבתי ללמוד: בחרו את המקום המתאים ביותר עבורכם ללמוד בו. אפשר לגוון ולשנות מיקום ישבה בהתאם לזמני הלמידה. דאגו לאוכל ושתייה כי זה מה שמשאיר אתכם עירניים ושומר על האנרגיה שלכם (גם משהו טעים זה נחמד). דאגו לתאורה מתאימה, כיסא נוח, שולחן נקי ושאר תנאים אופטימליים. לכולנו יש מגבלות ריכוז אז שימו לב מה מגבלות הריכוז וזכרו שאין טעם ללמוד כשלא מרוכזים. ללמוד את החומר בצורה שהכי נוחה לכם לדוגמה סיכומים, תרשימי זרימה, שינון, כרטיסיות, גרפים, ציורים.
טיפים לפני שנכנסים למבחן: מומלץ לאכול משהו קטן לפני הבחינה על מנת לשמור על איזון אנרגטי. היכנסו רגועים הכל בסדר, וגם אם נכשלתם לא קרה שום דבר יש מועד ב'. מומלץ לשבת באוויר הפתוח ובנפלאות הטבע לפחות 45 דקות לפני הבחינה (אם יש יום שמשי עוד יותר נהדר). אל לכם לשכוח בקבוק מים! בנוסף, מומלץ לדבר כמה שפחות על חומר הבחינה עם שאר הסטודנטים לפני שנכנסים לכיתה, ואם כבר נכנסים – לא להיכנס אחרונים כי זה יכול ליצור מתח וסטרס מיותר.
לימודי משפטים זה לא רק שינון חוקים, פסקי דין ועוד, אלא גם הבנה וניתוח של עקרונות וחוקים משפטיים. פיתוח הרגלי לימודי נכונים וכישורי לימוד טובים עוזרים להצטיין בלימודי משפטים ולהצטיין בקריירה העתידית של הסטודנטים כעורכי דין.
לייעוץ אקדמי, לשיעורים פרטיים למקצועות משפטיים, מזמינה אתכם ליצור איתי קשר – עו"ד שני אלה בגדדי 054-5591268.